Παραλίες

Ένας συναρπαστικός συνδυασμός μπλε και πράσινου!
Σχηματίζεται σαν την τρίαινα του Ποσειδώνα,  αγγίζοντας το βόρειο Αιγαίο. Πλούσια πράσινα δάση εκτείνονται σε όλη τη διαδρομή προς την παραλία, όπου οι αντανακλάσεις του ηλίου προσθέτουν απαλές αποχρώσεις στα τυρκουάζ νερά.

Παραλία Καλλιθέας

Βρίσκεται στην Καλλιθέα, το πολυσύχναστο θέρετρο της Κασσάνδρας. Είναι το είδος της παραλίας όπου τα μπαρ παίζουν ωραία μουσική  όλη την ημέρα, και οι ξαπλώστρες ακουμπούν στο νερό. Ελάτε σε μια ωραία καλοκαιρινή μέρα και η θάλασσα της παραλίας θα σας μαγέψει!

Παραλία Ποσείδι

Ενώ πολλές από τις καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής είναι κρυμμένες σε κόλπους μακριά από τον άνεμο και την ανοιχτή θάλασσα, αυτή η παραλία βρίσκεται σε ένα ακρωτήρι ακριβώς νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας πάνω στο αιγαίο. Το Ποσείδι είναι μια τριγωνική αμμουδιά, με τα θαλάσσια ρεύματα που συγκλίνουν στην άκρη και  σχηματίζουν όμορφα κύματα. Πολλές ημέρες ο άνεμος, τα ρεύματα και το βάθος του νερού στην ανατολική πλευρά δεν ταιριάζουν στα μικρότερα παιδιά, αλλά το φυσικό μεγαλείο της τοποθεσίας παραμένει απαράμιλλο. Όταν ο καιρός είναι καθαρός, το νερό στη δυτική πλευρά είναι ήρεμο, παρθένο και ωραίο για τα παιδιά να παίζουν ατέλειωτες ώρες!

Διώρυγα της Ποτίδαιας

Ένα κανάλι, μια πλατιά διώρυγα, με τις βάρκες αγκυροβολημένες αριστερά και δεξιά, με πράσινα νερά και καταπράσινη βλάστηση κατά μήκος της.
Το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής στο σημείο εκείνο, στη Νέα Ποτίδαια, κόβεται στα δύο. Η χερσόνησος της Κασσάνδρας… χωρίζει από την κυρίως Χαλκιδική και μοιάζει με νησί. Όλα αυτά χάρη σε μια διώρυγα μήκους 1.250 μέτρων και πλάτους 40 μέτρων, γνωστή και ως κανάλι της Ποτίδαιας.

Παραλία Καλογριά

Μία ακόμη υπέροχη παραλία της Χαλκιδικής! Η παραλία Ακτή Καλογριάς βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Η παραλία φημίζεται για τη ξανθή ζεστή αμμουδιά της, τα πεντακάθαρα και ζεστά νερά, αλλά και το πευκόφυτο δάσος που φτάνει μέχρι την ακτή. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι το πέτρινο γραφικό νησάκι στη μέση περίπου του κόλπου όπου απέχει 200 μέτρα από την παραλία. Τα νερά είναι σχετικά ρηχά οπότε θα μπορέσετε να κολυμπήσετε άνετα ως εκεί. Ένα ιδιαίτερο τοπίο σε συνδυασμό με τα μοναδικά χρώματα της θάλασσας μαγεύουν κάθε επισκέπτη της!
Στο νότιο τμήμα της παραλίας τα νερά είναι πιο ρηχά, στοιχείο που το καθιστά πόλο έλξης για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία είναι οργανωμένη και θα βρείτε beach bar που διαθέτουν ομπρέλες – ξαπλώστρες όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το ποτό σας ή ένα γρήγορο σνακ. Υπάρχει φυσικά χώρος ελεύθερος για να τοποθετήσετε το δικό σας εξοπλισμό και να απολαύσετε την αμμουδιά!

Παραλία Αγίου Ιωάννη

Εκτός του κεντρικού δρόμου που ακολουθεί τη δυτική ακτή της Σιθωνίας, ο Άγιος Ιωάννης είναι μια παραλία που έχει ξεφύγει από την μαζική τουριστική  κίνηση. Βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το θέρετρο της Νικήτης, όπου μια ήπια καταπράσινη πλαγιά γεμάτη με λεύκες συναντά την ακτή. Η παραλία έχει βελούδινη αμμουδιά με μεγάλο μήκος και πλάτος. Για το λόγο αυτό, είναι κατάλληλη για αθλητικές δραστηριότητες, συναυλίες κλπ. Πέρα από το μπάνιο, μπορείτε να απολαύσετε φαγητό και καφέ στα δύο beach bar της παραλίας.

Σάνι Μαρίνα

Εκτός από τα παραδοσιακά χωριά και ίχνη της Αρχαίας Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχει και μια σύγχρονη πλευρά για τη Χαλκιδική. Αυτό το μέρος βρίσκεται στη νέα μαρίνα  Σάνη στην Κασσάνδρα. Στο τέλος ενός καναλιού 50 μέτρων, μια μοντέρνα μαρίνα περιβάλλεται από κήπους, μπουτίκ καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Μπορείτε να περπατήσετε την αποβάθρα, να δείτε τα πολυτελή γιοτ και να χαλαρώσετε σε ένα καφέ ή να δειπνίσετε σε ένα από τα εστιατόρια της μαρίνας.