Παραδοσιακά χωριά

Μεγάλα τμήματα πανέμορφης, συνεχώς μεταβαλλόμενης ακτογραμμής, λιγότερο γνωστά φυσικά θαύματα και ανθρωπογενή αριστουργήματα βοήθησαν στη διαμόρφωση της ποικίλης ταυτότητας της περιοχής, που έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από την πλούσια τοπική γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά. Υπάρχει κάτι για όλους να απολαύσουν.

Άφυτος

Ένα θαυμάσιο φυσικό μπαλκόνι στον Τορωναίο κόλπο είναι η Άφυτος, ένας οικισμός με νησιώτικο στιλ με τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα πέτρινα αρχοντικά του. Θαυμάσια ηλιοβασιλέματα και δροσερές νύχτες με μουσική κάτω από το φως του φεγγαριού. Η Άφυτος θα σας μαγέψει μέρα ή νύχτα!

Νικήτη

Η Νικήτη είναι μια παλιά παραδοσιακή παραθαλάσσια κωμόπολη στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Αυτή η μικρή πόλη έχει πολλές φυσικές ομορφιές και μεγάλη ακτογραμμή. Η περιοχή της Νικήτης είναι μεγάλη και κοντά υπάρχουν διαμαντένιες παραλίες, από τις καλύτερες της Χαλκιδικής, όπως η ακτή Αη Γιάννη, η παραλία Σπαθιές, το Καρύδι στη Βουρβουρού, η παραλία στην Ελιά Νικήτης και η ακτή Κοβίου. Ωστόσο και η παραλία εντός της Νικήτης είναι μια πολύ καλή επιλογή. Σας προτείνουμε να επισκέπτεστε κάθε μέρα μία διαφορετική παραλία της Σιθωνίας για το μπάνιο σας. Έτσι θα απολαύσετε την ομορφιά της Σιθωνίας σε όλο της το μεγαλείο και θα απολαύσετε τις γαλανοπράσινες θάλασσες με τα ζεστά νερά της περιοχής.

Παρθενώνας

Το χωριό Παρθενώνας σας φέρνει πίσω στο χρόνο με τον απλό τρόπο ζωής των ντόπιων. Τίποτα δεν κινείται γρήγορα σε αυτό το μέρος. Ο Παρθενώνας είναι ένα γραφικό ιστορικό χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 350 μ. από την πλευρά του βουνού, περίπου 6 χλμ. έξω από το Νέο Μαρμαρά, τη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Αξίζει να τον επισκεφθείτε ως ημερήσια εκδρομή κα να πάτε για δείπνο σε μια παραδοσιακή ταβέρνα στον Παρθενώνα ώστε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα στη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.